wemmenhove-header1 homeslider-4 Hoofdslider-208-rally Hoofdslider-mal-Wemmenhove-4 Hoofdslider-Peugeot-3008 homeslider-3 Hoofdslider-DS7-inside

Onderhoud & reparaties

Een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatie-werk aan uw auto. Tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen. Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Maak direct online een afspraak!  Of vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

 

Onze werkplaats blijft open! Onze monteurs zorgen er voor dat uw auto in perfecte conditie blijft. Of het nu APK, onderhoud of reparatie is, wij zijn online, telefonisch en per mail bereikbaar om uw afspraak in te plannen. Alle reeds geplande afspraken in onze werkplaats kunnen doorgang vinden.

Helaas kunt u onze showroom niet bezoeken. Onze online showroom is altijd voor u open! Bent u geïnteresseerd, neem dan contact met ons op zodat wij in overleg met u een proefrit kunnen plannen. Geplande afleveringen en innames zullen in overleg met u worden uitgevoerd. 

 

Wie jarig is trakteert!  

Dit jaar bestaat Autobedrijf Wemmenhove 75 jaar! Deze fantastische mijlpaal mag niet onopgemerkt voorbij gaan, vinden wij! Wij trakteren onze klanten graag op kortingsbonnen voor onze carwash en voor onderhoud! En er is nog meer…

Voor de liefhebbers hebben wij ons prachtige jubileumboekje Wemmenhove 75 jaar! klaarliggen! 

De flyer met kortingsbonnen valt binnenkort in uw brievenbus, of is verkrijgbaar aan de balie!

 

75logo oudpand Wemmenhove

 

______________________________________________________________________________________________


PCA 3008 occasionbanner

Direct naar werkplaatsafspraak

    Klik op de kalender         kalender vrij

 ____________________________________________________________________

 

Het kan voorkomen dat uw gezochte auto niet binnen onze occasionvoorraad te vinden is. Geef dan uw wensen eenvoudig even door en wij gaan kijken of wij deze auto voor u kunnen verzorgen.

Wij hebben uitstekende contacten in het land en hebben inzicht in de voorraden bij diverse collegabedrijven. Daardoor beschikken we over een occasions pool van bijna 2.000 auto's !

Zodra gevonden informeren wij u over de specificaties en de kosten.

Via de mail sturen we u fotomateriaal van de betreffende auto, zodat u in alle rust kunt beoordelen of onze zoekactie voor u passend is geweest.

Vul het formulier in 

 __________________________________________________________________

 

 

     volg ons op twitter      find us on facebook

 

 

Aangesloten

bovag-aangesloten-zijbalk

 

logo liggend hetautoservicenetwerk

.trekhaakmontage

 

PCA nieuws 07 02 2020 foto1a

Citroën laat de slingers van feestjaar 2019 nog even hangen: de 50e verjaardag van de illustere GS is een feit en dat is op de klassiekerbeurs Rétromobile uitgebreid gevierd. 

PCA nieuws 07 02 2020 foto2a

De Citroën GS was in 1970 de grote ster van de autotentoonstelling van Parijs. De innovatieve middenklasser wist prompt de titel Auto van het Jaar binnen te slepen. Hoe kon het ook anders, met een design en techniek die enorm futuristisch waren. Niet alleen het tijdperk, maar zeker ook vergeleken met die van andere auto’s uit dezelfde prijsklasse. De GS werd een immens succes; hij bleef – uiteindelijk als GSA – in productie tot en met 1987, dus een periode van 17 jaar. De fabriek in Rennes-la-Janais zette zo’n 2,5 miljoen exemplaren op wielen.

PCA nieuws 07 02 2020 foto3a

De GS blonk uit met zijn aërodynamische carrosserie, de zuinige en soepele viercilinder boxermotor en een opvallend comfortabel interieur. Een unicum in zijn klasse was de toepassing van het hydropneumatische veersysteem, bekend van de DS, in combinatie met schijfremmen rondom. De schuine achterzijde bevatte (nog) geen grote, vijfde deur, maar je kon in de kofferbak wel maar liefst 465 liter bagage inladen. In de fraaie GS Break was dat zelfs 710 liter.

PCA nieuws 07 02 2020 foto4a

De GS deed uiteraard ook van zich spreken als een heerlijk eigenwijze Citroën, wat bleek uit diverse details. Zo was de handrem niet op de vloer gemonteerd, maar stak hij als een grote handgreep uit het dashboard. De snelheidsmeter was een bol die achter een vergrootglas ronddraaide.

PCA nieuws 07 02 2020 foto5a

De GS werd in 1979 opgevolgd door de GSA. In grote lijnen dezelfde, opvallend mild verouderde auto, maar dan verder aangepast aan eisen van zijn tijd. Zo was er nu wél een grote achterklep en waren de bumpers niet meer van glimmend staal, maar van grijs kunststof. Ze konden bovendien een stootje opvangen.

PCA nieuws 07 02 2020 foto6a

Ter gelegenheid van de 50e verjaardag heeft Citroën een GS uit 1972 in handen gegeven van interieurontwerper Tristan Auer, die zijn eigen draai aan het interieur van de klassieker heeft gegeven. Het is deze auto die je op de foto’s ziet. Na zijn optreden op Rétromobile krijgt de unieke GS een plek in Les Bains. Op deze locatie van een beroemde Parijse nachtclub verzorgde Auer in 2015 de renovatie van het interieur door er een hotel met 40 kamers te creëeren. De witte GS is er de komende drie jaar te zien. Voor wie zelf een kijkje wil nemen: Les Bains, 7 rue du Bourg L’Abbé, Paris 3ème.

 

 

Artikel geschreven door Jeroen Ekeler

pand

Occasion van de week

Bekijk al onze occasions!

  • Binnenkort een nieuwe occasion van de week!
    Klik verder om al onze occasions te bekijken.

Actueel


logo-text-wemmenhove

Meppelerweg 3, 7921VM, Zuidwolde
Tel: 0528 - 371227
info@wemmenhoveautos.nl

Openingstijden

staticmap

Social Media

Volg ons ook op social media

icon-twitter  icon-facebook   

PCA: Gewoon Goed!

Lees meer

Waarom PCA?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

PCA nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.

pca-airco-ventilatie

pca-voordelig-veilig

pca-gratis-apk-grote-beurt